EVS - Evropska prostovoljna služba

Pridruži se nam

Projekt Evropske prostovoljne službe (European Voluntary service - EVS) iz programa MLADI V AKCIJI, ti omogoča, da postaneš prostovoljec v drugi državi za obdobje od 2 do 12 mesecev. V zameno za tvoj čas, ti program preko pošiljajoče in gostiteljske organizacije krije bivanje, stroške prevoza, prehrano in žepnino. Med projektom pa ti je omogočen brezplačni jezikovni tečaj in veliko drugih učnih priložnosti v medkulturnem okolju.

www.evs.si je portal Mladinskega sveta Slovenije (MSS), ki zagotavlja podporo projektom Evropske prostovoljne službe (European Voluntary Service - EVS);
MSS za EVS prostovoljce izvaja usposabljanja, skrbi za njihovo redno spremljanje ter svetuje prostovoljcem, gostiteljskim in pošiljajočim organizacijam pri pripravi in izvajanju projektov EVS.
MSS pod svojim okriljem prav tako združuje sekcijo bivših EVS prostovoljcev.

EVS - Evropska prostovoljna služba

Feb05

Slovenska organizacija išče 2 prostovoljca, ki bi se udeležila Evropske prostovoljne službe v Latviji

natisni PDF
Gre za krajši EVS (European voluntary service) projekt, ki bo trajal 2 meseca. Odvijal se bo v mladinski in otroški zvezi „Liepajas Jaunie Vanagi” (www.liepajasjv.lv) v latvijskem mestu Liepaja (www.liepaja.lv) – poznanem kot prestolnica rocka in svobode. Sodelovalo bo 12 prostovoljcev iz treh različnih držav – Španije, Slovenije in Nemčije (po štirje udeleženci iz vsake države) in sicer od 1. julija do konec avgusta 2013. Skupaj z lokalno mladino in drugimi prostovoljci bo vaša naloga organizacija in izvajanje otroških aktivnosti. Otroke boste imeli možnost učiti tudi svoj materni jezik. Vsak teden boste imeli drugo temo. Vse aktivnosti se bodo odvijale v neformalni obliki, z obilo zabave in kreativnosti. Imeli boste tudi nekaj prostega časa, da se zabavate in raziskujete mesto in bližnje kraje po svoje. Da ustrezate EVS prostovoljcu v omenjenem projektu, morate biti stari od 18-30 let, poznati osnove angleščine, zaželjene so tudi izkušnje z delom z otroci oz. mladino ali pa vsaj enostavno imeti željo po spoznavanju tovrstnega dela. Potni stroški, nastanitev, prehrana in nekaj malega žepnine je pokrito v okviru programa MLADI V AKCIJI s strani Evropske unije in MKC Slovenj Gradec. Prijave zbirajo na 051 373 943 –Mitja ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. do 20. marca 2013. Pošljite tudi krajši življenjepis in motivacijsko pismo. Na istem naslovu so vam na voljo za še podrobnejše informacije. Vir: Eurodesk
 
Jan25

EVS v Gani - Zavod Voluntariat

natisni PDF
Zavod Voluntariat bo v letošnjem letu ponovno poslal skupino prostovoljcev na EVS projekt v Gano. V majhno vasico v Gani se bo aprila za 6 mesecev odpravila skupina treh prostovoljcev znotraj EVS projekta »Communities development through activities of volunteers«. EVS prostovoljci bodo pomagali pri vodenju neformalnih izobraževanj ter delavnic namenjenih socialnemu vključevanju otrok iz Busue ter okoliških vasi. Prostovoljci bodo med drugim pomagali ustanoviti knjižni klub, organizirali delavnice risanja in slikanja ter promovirali klub Environmental Watchdog, namenjen skrbi za okolje. Če vas zanima sodelovanje v projektu pošljite email za več informacij do 31.01.2013 na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. !
 
Sep19

EVS projekti

natisni PDF
Zainteresirani prostovoljci si lahko ogledate podatkovno bazo akreditiranih EVS organizacij, http://ec.europa.eu/youth/evs/aod/hei_en.cfm, kjer so opisi vseh projektov v programskih državah, ki so na voljo EVS prostovoljcem.
 
Mar08

EVSledi februar

natisni PDF

EVSledi - novice za EVS organizacije

Pozdravljeni! Pred vami je nova številka EVSledi - mesečnih novic, namenjenih EVS organizacijam v Sloveniji. V njih boste izvedeli za vse novosti v EVS-u, informacije o usposabljanjih in druge koristne informacije za EVS! Če si boste kdaj pozneje želeli pogledati kakšno novico, lahko to naredite v arhivu novic na spletni strani www.mva.si/mladi-v-akciji/sodelovanje-v-programu.

  1.     SEMINAR ZA OBLIKOVANJE PARTNERSTEV ZA KRATKOROČNE EVS PROJEKTE "4SAIL", 1.-6. MAJ 2012, DE WADDENZEE, NIZOZEMSKA
  2.     NAČRTOVANJE UČENJA IN YOUTHPASS: KRATKA DELAVNICA O TEM, KAKO PREVZETI NADZOR NAD SVOJIM UČENJEM IN OD AKTIVNOSTI PRIDOBITI KAR NAJVEČ, 21. MAREC 2012, LJUBLJANA
  3.     DELAVNICE ZA POMOČ PRI PRIPRAVI IZRAZA INTERESA (EI), 11. APRIL 2012, LJUBLJANA
Več ...
 
Feb02

EVSledi januar

natisni PDF

EVSledi - novice za EVS organizacije

Pozdravljeni! Pred vami je nova številka EVSledi - mesečnih novic, namenjenih EVS organizacijam v Sloveniji. V njih boste izvedeli za vse novosti v EVS-u, informacije o usposabljanjih in druge koristne informacije za EVS! Če si boste kdaj pozneje želeli pogledati kakšno novico, lahko to naredite v arhivu novic na spletni strani www.mva.si/mladi-v-akciji/sodelovanje-v-programu.

1. NOVOSTI V LETU 2012 ZA EVS
2. NOVA PRILOŽNOST – OKNO ZA MLADE VZHODNEGA PARTNERSTVA
3. DELAVNICE ZA POMOČ PRI PRIPRAVI IZRAZA INTERESA (EI) – 15. FEBRUAR 2012
4. ALI VESTE DA…

Več ...
 
Stran 1 od 25

Koordinator EVS

image001

Pomembne povezave

O MSS

Mladinski svet Slovenije (MSS) je krovna organizacija mladinskih organizacij, ki delujejo na nacionalnem nivoju.
Pod svojim okriljem združuje organizacije z različnimi interesnimi, nazorskimi ali političnimi usmeritvami.
Od ustanovitve dalje je MSS pomembno prispeval k sodelovanju med mladinskimi organizacijami na nacionalnem, lokalnem in mednarodenm nivoju.
Eden glavnih namenov Mladinskega sveta je spodbujati sodelovanje mladih pri oblikovanju mladinske politike v Sloveniji.